ponedeljek, 27. julij 2015

REVOLUTION - ULTRA VELOR LIP CREAM


How to step out of comfort zone? Step one.. buy a bunch of lip creams. DONE :)

Nikoli nisem marala šmink, glosov že samo labella na ustnicah ni zdržala več kot pet minut ne da bi si jo obrisala dol. Zadnje dva meseca sem imela ustnice izjemno izsušene in sem nekako bila prisiljena uporabljati labello in sem se s tem počasi navadila na lepljive ustnice.

Seveda nebom rekla, da nikoli ne kupim šmink.. vendar vedno nekako samo nabirajo prah v predalu. Na ličila.si sem zasledila Ultra Velour lip glosse in sicer znižane na le 2,55 evra in sem si rekla zakaj pa ne. Na koncu sem jih naročila kar sedem in si potiho mislila, da jih bom pač komu podarila če mi ne bodo všeč. Boy was I wrong. Mislim da bom obdržala kar vseh sedem.

Kot vedno me je najprej navdušila embalaža, vsak gloss v svoji škatlici. Všeč mi je da je vsak gloss viden iz embalaže in da na vsaki embalaži kot tudi na samem glossu piše ime.

 
Formulo oziroma strukturo glossa lahko primerjam le z Essence XXL longlasting mat lip glossom saj imam le tega. Revolution U.V. glossi so veliko bolj kremni.
Intenzivnost barv je odvisna od vsake posebej, na splošno so ne super pigmentirani ampak ravno prav. Gloss rabi nekaj minut da se 'posuši', na ustnicah pa definitivno ne pušča lepljivega občutka. Želela bi si le bolj mat finiš. Barve so 'gradljive' in vsak nanos več pusti večjo intenzivnost.
 
 
1. ALL I THINK ABOUT IS YOU
2. NOT ONE FOR PLAYING GAMES
3. YOU'RE NOT THE BEST, YOU'RE NOT THE LAST
4. SAY YES, IT'S WHAT WE DO BEST
5. CAN'T WE JUST MAKE LOVE INSTEAD
6. MOVE YOUR MOUTH FOREVER
7. SWEET BOY WITH A BIG MOUTH
 
 
 
Prve štiri barve so definitivno najbolj pigmentirane, presenetila me je predvsem 3. ( YOU'RE NOT THE BEST, YOU'RE NOT THE LAST ) in 4. ( SAY YES IT'S WHAT WE DO BEST ) Od vseh mi je najbolj všeč 7. ( SWEET BOY WITH A BIG MOUTH ) seveda pa potrebuje dva nanosa do bolj žive roza barve.
 
Hvala ličila.si še za majhno presenečenje, ki me je čakalo v paketku ( review sledi kmalu ) . Za nakup pa lahko do 31. julija izkoristiš še 13% popust na neznižane izdelke s kodo POLETNI - JUNIJ .
 
 do naslednjič, Ana
 

 

četrtek, 23. julij 2015

SUMMER MUST HAVES - 2015

 
Summer is all about bright neon colours, cute summer dresses, statement neclaces, watermelons and so on.. and even thought today is raining here where I live I feel super summery. So today I'm gonna share with you my summer must haves/essentials or should I say things that make summer cooler and Instagram worthy!
 Without further ado, let's get started!
 
1. Summer playlist
 
I always loved to listen music, especially in the summer time. I always make a playlist and listen to it at the beach or on the road. I also love this program called 8track which you can download on your phone. Here are some of my favourites:
 
2. Cute little dresses
 
 Are super in right now, so you definitely need one! Those summery prints are fresh and vibrant at the same time. Also you can never go wrong with a romper or just simple skort, they are super comfy as well!


 ( romper : H&M )
 
3. Flash tattoos
 
I know that everybody is talking about this, but flash tattoos are definetly a must! Last year they were hard to find, this year they are eveeeerywheere! And the great thing is that you can get them for almost any price! They easily replace neclaces and bracelets, not to mention gold and silver colour. Stunning!
 
 
4. Swimwear
 
If you wanna look tan you need neon swimwear! Triangl swimwear is sooo popular but quite expensive. So instead of buying expensive swimwear, you can buy swimwear in H&M or Calzedonia for half price or even less. They are just as cute as Triangl!
 
 
Also we can not forget about flower crowns, crop tops, kimonos and sooo on!
 
5. Sunglasses
 
Sunglasses are the first thing you reach for when the sun shines, so a good pair of sunglasses is definitely a must. I didn't invest money for a designer sunglasses yet, for now I buy mine in C&A or H&M for like 5 euros.
 
6. A few good reads
 
I looove books, especially in the summer time because I have more time to actually finish the book hehe. I always bring one to the beach. I love thriller books, currently I'm reading Step on a Crack by James Patterson and Michal Ledwidge.
 

 
7. Flip flops
 
Or sandals, espadrilles, wedges and sooo on. I basically live in flip flops all summer.
 
 
 
8. Bracelets, necklaces, ankle jewelry
 
I remember when I was little we all had ankle jewelery or just cute little bracelets and then everybody forgot about them. But this year I think that they are definitely back!
 


 Here you go! This is just a quick summer ''guide'' I could write for hours if I wanted to share all my summer essentials but for now that's all. :)
 
I hope you're enjoying summer and let me know what are your 3 top summer essentials.
 
Lots of love, Ana
*I apologize for my mistakes in writing
 

 



 
 

 
 
 

torek, 23. junij 2015

NO MORE EXCUSES!

 
I'm bacccck! Jaaaa, potrebovala sem dobre tri mesece in obilo poguma, da sem se spet spravila napisat post. Izgovorov je sto in še več, zamujenega časa pa žal ne več. Na začetku mi je šola dobesedno zagrenila življenje, potem so se stvari stopnjevale s tem sem izgubila energijo, samozavest in veselje do tega kar sem rada počela. Tako je moj blog miroval 1.. 2.. 3 mesece. V tem času sem spoznala predvsem slabe plati življenja, vendar se nekako trudim iti naprej z dvignjeno glavo! :)  Mislim da vsaka od nas pride do neke točke, ko izgubi motivacijo, misli da ni dovolj dobra, konkurenca je žal premočna, mnenja drugih preveč vplivajo na nas in nekako se eno z drugim poruši.

 Najlažje kar naredimo v takih trenutkih je to da se zapremo sami vase, pustimo da se stvari porušijo, gredo naprej in se dejansko smilimo sami sebi. Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem sama pri sebi ugotovila katere stvari mi dejansko nekaj pomenijo in za katere se je vredno boriti ter vlagati vanje. Nisem še na cilju, vendar absolutno na dobri poti. In mislim, da me bo ne samo blog, temveč tudi izražanje mnenja, pisanje, branje o nečem kar imam rada pripeljalo k temu. Poleg tega sem v tem času praznovala pomembno 'prelomnico' in sicer sem postala polnoletna yaaay. Kar seveda pomeni veliko odgovornosti vendar vseeno veliko novih in pozitivnih stvari, ki me še čakajoo! :)

Da nebom preveč tarnala bom prešla kar h bistvu. Želim si biti del tako imenovane 'družinice' bloggerk in želim biti ponosna na svoj blog in na vse svoje delo. Zato se že veselim, da bom spet svojo energijo, svoj čas in veselje investirala v nekaj kar me veseli in mogoče komu popestrila tistih 5 minutk z branjem mojega malega kotička. Konec koncev pa stojim za besedo Redamancy, kar z našimi besedami pomeni, da se ljubezen vrne k tebi, če ti ljubezen seveda daš. ♥

Za danes sem zbrala nekaj 'positive quotes', ki so me 'držale' pokonci :)



 



 
 
do naslednjič, Ana





sobota, 28. marec 2015

Essence PLUMP NO CLUMP mascara

Šola mi je spet 'zavzela' življenje in nisem imela časa napisati objave, zato se najprej opravičujem in obljubim da bom poskusila objavljati redno 1x na teden. Mislim, da nisem edina, ki je komaj čakala pomlad in jutra ko te zbudi sonček mmm še malo in bo poletje! yaaay
Ker sem ta teden spet zavila v dm in seveda imela namen kupiti samo eno stvar vendar nakoncu pristala z polno vrečkico, sem se odločila, da bom danes govorila o moji novi Essence PLUMP no Clump! deep black volume maskari. Tako se bom vsaj malo potolažila haha. ;)


Maskara je res 'must' pri vsaki punci, in verjetno nisem edina, ki lahko zdrži zunaj brez vsega razen brez maskare. Doma imam kar lepo zbirko sicer večinoma praznih oziroma že posušenih tubic. Vendar vedno rada preizkušam nove. Moja najljubša je še vedno Essence I love extreme volume mascara, vendar vsake toliko rada zamenjam in poskusim novo. Ker imam rada dolge in debele trepalnice ponavadi izbiram tako da ima bolj gosto, debelo in veliko ščetko, toda tokrat sem se odločila za malo manj gosto majhno ščetko. Mislim da so te ščetke bolj za dolžino in ne toliko za volumen vsaj po mojem mnenju, zato sem bila na začetku malo bolj skeptična. Bolj me je prepričala embalaža saj kar kriči po poletju, taka zelena mint barva ( na sliki povleče bolj na modro ) Prvi vtis ni bil dober saj sem takoj opazila, da mi maskara zlepi trepalnice saj so ščetke tako redke. Potem sem ugotovila, da je formula seveda bolj tekoča in da moram med vsakim nanosom počakati minuto dve, da se formula posuši in šele nato začeti z drugim nanosom. Trepalnice seveda niso tako goste in nimajo veliko volumna kot bi sicer jaz rada, vendar je ta maskara vseeno gradljiva in primerna za dneve ko se ti neda veliko ustvarjati z makeupom vendar želiš vseeno poudariti trepalnice. Cena je okoli 3 evre in definitivno jo bom uporabljala bolj takrat ko bom hoteli čim bolj naraven videz.



 
do naslednjič, Ana

sobota, 14. marec 2015

LITTLE LUSH HAUL


Po dolgem in napornem tednu imam danes končno čas napisati objavo, ki sem se jo najbolj veselila. Soba mi že od srede lepo diši in skušnjave so bile velike, toda prej je bilo treba seveda vse poslikati za blog in razvajanje pustiti za kasneje.

 
Naslov že izda vse, po dooolgem času sem spet zavila v Lush trgovinico v Kopru in seveda iz nje nikoli ne smeš oditi praznih rok oziroma z polno denarnico ;)
Ker vemo da Lush ni ravno poceni in mislim tudi da imajo opravičljiv razlog glede na to da je skoraj vse na bazi naravnega  in me cena za določene izdelke niti ne moti, si raje Lush privoščim ob posebnih priložnostih oziroma ko se hočem malo razvajati.
Seveda nisem zapravila ravno vsega denarja in sem kupila le 3 stvari in zapravila slabih 18 evrov, kar mislim da je za tri stvari v Lushu kar super.

Lush me je že na začetku osvojil z kopalnimi bombicami zato sem najprej zavila tja. Nekaj bombic je bilo novih že za velikonočno izdajo, večina pa so bile tiste standardne Lush bombice. Najprej se moram zahvaliti prodajalki, ki je bila neizmerno potrpežljiva in prijazna saj naju je z prijateljico 'prenašala' eno uro.

Najprej sem si izbrala tole THE BRIGHTSIDE penečo kopel, pritegnila me je barva in seveda vonj po pomaranči in limoni ki je zeeelo močan, mislim da skoraj najbolj od vseh ki sem jih povonjala. Pritegnila me je tudi barva ki je živo rumeno-oranžna. Kar je najboljše pri tej kopeli je to, da je za večkratno uporabo in za 7,10 evra dobiš kar velik kos, ki ga lahko po želji razrežeš na kolikor koščkov hočeš. Mehurčki naj bi bili gosti in veliki ne vem pa če tale kopel pusti barvo. Seveda bom bolj podrobno povedala v reviewu, ki bo sledil ko bom uporabila kopel.
Sestavine: natrijev bilkarbonat, vinski kamen, natrijev laurat sulfat, lavril betain, olje siciljanskih limon, olje tangerine, olje bergamotke, parfum limonene, izvleček gardenije, linalool, barvilo 14700, barvilo 15510.





Do zdaj sem poskusila samo eno kopalno bombico in sicer Sex bomb, ki mi je bila zelo všeč toda hotela sem nekaj novega zato sem se odločila za to lepotičko. Barve so prelepe in tudi oblika vesolja oziroma planeta je popolna za njeno ime SPACE GIRL. Bombica ima malo toda ne preveč bleščic, vonj je pa zelo sladek. Vodo obarva v rdeče-modro eksplozijo ki zraven dejansko poka saj vsebuje pokajoče bombončke. Mislim, da se najbolj veselim te bombice saj me zanima ta barvna eksplozija in čudovite arome.
Sestavine: natrijev bikarbonat, citronska kislina, grenivkino olje, bergamotovo olje, mandljevo olje, propilen glikol, barvilo 15510, barvne bleščice, pokajoči bombončki.




Druga in zadnja kopalna bombica pa je BIG BLUE kopalna kroglica. Vonj ni ravno sladek in mogoče ne ugaja vsakemu saj vsebuje alge, ki nimajo najbolj prijetnega vonja. Poleg alg prevladuje tudi sivka in morska sol, kar je najbolj zanimivo je to da lahko koščke alg vidimo s prostim očesom. Voda bo modra x 3 in ker je to moja najljubša barva se tega sploh ne branim.
Sestavine: natrijev bikarbonat, citronska kislina, atlantska morska sol, limonino olje, sivkino olje, absolut morskih alg, arome morske alge, barvilo 42045.




 
Nazadnje me je prodajalka presenetila še z majhnim 'darilcem' oziroma testerčkom ROOTS masko za lase. Namenjena je predvsem suhim, krhkim lasem cena je pa 17,85 za 225g. Cena mi je zaenkrat malo visoka, sem pa zato bila še bolj vesela, ko mi je dala testerček. Moram povedati da mi je maska dejansko zelo všeč in mogoče jo bom v prihodnje tudi kupila čeprav je malo bolj na dražji strani. Maska malo spominja na zobno pasto tudi vonj je zelo podoben ampak še vedno zelo prijeten. Masko se nanese na suhe lase pred pranjem in pusti delovati 20 minut.
Sestavine: poporova meta, voda, cetearilni alkohol in natrijev lavril sulfat, limonska kislina, propil glikol, olje njivske mete, olje sladke pomaranče, olje zelene mete, grenivkino olje, absolut koprive, nerolijevo olje, ekstra deviško olivno olje, linalol, limonen, metilparaben, propilparaben.
 

 
 
Lush je izdal tudi svoj katalog v katerem najdete vse kar Lush pripomore. V aprilu pride nov izvod v katerem bodo objavljeni njihovi najnovejši izdelki. Kateri Lush izdelek je pa tebi najbolj všeč?
 
do naslednjič, Ana
 



nedelja, 8. marec 2015

MARCH 8 / PINK TAG


March is already here and spring is right around the corner. Today is International Women's Day which is celebrated on March 8 every year.

So today I wanted to do the pink taq which is circualting on Instagram, but I wanted to post my picture here, because pink is our colour ;)
I realized that I don't own many pink beauty products so this was quite hard.
Basically I have some nail polishes, very few eyeshadows and lipsticks and some perfumes and mascaras. Anyway it was a challenge and I realized that I need to bring more pink colour in my collection .:)

 
Moving on the Women's Day. I just wanted to say that every day is our day not just on march 8. Today we can only be more spoiled and pampered than usual because we have and excuse ;) We are all beautiful and strong and together we can rock the world!
lots of love, Ana
 

petek, 6. marec 2015

SLEEK PALETTE / REVIEW


V eni izmed prejšnjih objav sem omenila, da sem kot darilo dobila Sleek paleto senčil - Storm I - Divine. Seveda kot se spodobi imam tukaj kratki 'review'.

Moram povedati, da sem si že dolgo časa želela preizkusiti kakšen Sleek izdelek, vendar na žalost nikoli ni padel v mojo košarico, zato sem bila še bolj presenečena, ko mi je iz paketka padla tale lepotička!

 
 
Seveda me je najprej pritegnila elegantna črna mat embalaža z velikim Sleek napisom. Od navdušenja niti nisem pogledala imena temveč sem jo kar odprla in mislim da še sama ne bi mogla izbrati boljše paletke! Paletka vsebuje 12 noro pigmentiranih barv, predvsem zemeljskih rjavih tonov. Pri njej mi je všeč to da ni tipična 'nude' paletka ampak ima zraven še temnejše zeleno-modre odtenke.
V prvi vrsti so torej bolj zemeljski 'nude' toni. Druga vrsta pa ima popolne barve za 'smokey look'. 


Ker je to moja prva Sleek paletka nisem pričakovala dosti, seveda me je pigmentiranost navdušila, senčila so shimmery in mislim da z 'blendanjem' nebom imela težav. Zraven je priložen aplikator, ki mi ni ravno všeč saj imam s čopičem večjo kontrolo z nanašanjem.

 
Paletka je zelo priročna ker je majhna in uporabna saj ima vse odtenke, ki jih punce rabimo v svoji makeup kolekciji!
Svojo lahko dobiš tukaj: Ličila.si
                   

                                           Do naslednjič, Ana